Verhoilija oman tuoliunelmansa syleilyssä, joka odottaa vielä toteutumistaan! Eero Aarnio, Pallotuoli 


Verhoilijamestari

Verhoomo Silkin perustaja ja koko paketin pyörittäjä on verhoilijamestari Jaana Virtanen. Tie verhoilijamestariksi alkoi 2008, kun silloisen ammatin ja alan vaihtaminen tuli eteen. Huonekaluverhoiluun tutustuminen tapahtui Kansalaisopiston verhoilukursilla ja se myös antoi loppusysäyksen hakeutumaan alan koulutukseen. Noin kolmivuotisen verhoilijan perustutkinnon päätteeksi oli aika toteuttaa haave omasta yrityksestä, joka oli pyörinyt ajatuksissa opiskelujen alusta asti.


Käsillä tekemisen aitous ja huonekalujen sekä kankaiden kauneus kannustaa jatkamaan vuosi toisensa jälkeen tässä työssä. On hienoa nähdä kuinka tuoli muuttaa ulkonäkönsä uudella verhoilulla ja perusteellisemmalla kunnostuksella saadaan rähjäisestäkin tuolista taas käyttöä kestävä kaluste. Myös vanhojen kalusteiden pelastaminen, niille uuden elämän antaminen ja turhan jätteen vähentäminen on ilo verhoilijan sydämelle.

Verhoilijamestari Jaana Virtanen

Olen opiskellut ennen verhoilijauraani puutarhuriksi (2000), sekä myynnin ammattitutkinnon (2009). Verhoilijan perustutkinnon jälkeen (2012) olen yrittämisen ohella suorittanut Kisällin (verhoilijan ammattitutkinto, 2015) ja Verhoilijamestarin (verhoilijan erikoisammattitutkinto, 2018) sekä yrittäjän ammattitutkinnon (2015). Myös sisustuspuolen opintoja olen käynnyt ja haaveena sekä tavoitteena on vielä syventää sen puolen osaamista ja lisätä yritykseen sisustussuunnittelupalvelut. Verhoomo Silkki on toiminut vuodesta 2012.

Seuraavan oven takana on aina jotain uutta!