Verhoilija oman tuoliunelmansa syleilyssä, joka odottaa vielä toteutumistaan! Eero Aarnio, Pallotuoli 


Verhoilijamestari

Verhoomo Silkin perustaja ja koko paketin pyörittäjä on verhoilijamestari Jaana Virtanen. Tie verhoilijamestariksi alkoi 2008, kun silloisen ammatin ja alan vaihtaminen tuli eteen. Verhoilun ensiaskeleet ja siihen tutustuminen tapahtui Kansalaisopiston verhoilukursilla, joka antoi loppusysäyksen hakeutumaan alan koulutukseen. Noin kolmivuotisen verhoilijan perustutkinnon (2012) päätteeksi oli aika toteuttaa haave omasta yrityksestä, joka oli pyörinyt ajatuksissa opiskelujen alusta asti.


Käsillä tekemisen aitous ja huonekalujen, sekä kankaiden kauneus kannustaa jatkamaan vuosi toisensa jälkeen tässä työssä. On hienoa nähdä kuinka tuoli muuttaa ulkonäkönsä uudella verhoilulla ja perusteellisemmalla kunnostuksella saadaan rähjäisestäkin tuolista taas käyttöä kestävä kaluste. Myös vanhojen kalusteiden pelastaminen, niille uuden elämän antaminen ja turhan jätteen vähentäminen on ilo verhoilijan sydämelle.

Verhoilijamestari Jaana Virtanen

Olen opiskellut ennen verhoilijauraani puutarhuriksi (2000), sekä myynnin ammattitutkinnon (2009). Yrittämisen ohella olen suorittanut Kisällin (verhoilijan ammattitutkinto, 2015) ja Verhoilijamestarin (verhoilijan erikoisammattitutkinto, 2018), sekä yrittäjän ammattitutkinnon (2015) ja sisustuspuolen opintoja. Haaveena ja tavoitteena on vielä syventää sisustusopintoja ja lisätä yritykseeni sisustussuunnittelupalvelut. Verhoomo Silkki on toiminut vuodesta 2012.

Seuraavan oven takana on aina jotain uutta!